Marianne

Ik ben pas met 54 jaar begonnen met dwarsfluit spelen, en moest daarvoor wel over een drempeltje omdat ik helemaal niets kon op de fluit (en me daardoor best onzeker voelde). Waarom de dwarsfluit? Eigenlijk omdat mijn vader vroeger dwarsfluit speelde en ik als kind het een bijzonder mooi instrument vond (maar destijds had ik al pianoles). Uiteindelijk besloten dat ik het wilde proberen!

Na een proefles kwam ik een paar jaar geleden bij Joan terecht en ik voelde me vrijwel meteen op mijn gemak bij haar. Muziekkennis had ik al van het pianospelen, maar alles op de fluit heb ik van haar geleerd. Met veel enthousiasme en geduld weet zij altijd iets leuks van de lessen te maken ook als het spelen een keer niet zo goed lukt. 

Het is erg leuk nieuwe muziek te ontdekken en alleen of samen met Joan te spelen. Ik maak ook deel van het fluitensemble met heel enthousiaste mede fluitisten. Sowieso is het heel leuk om gedurende je hele leven te blijven leren, en een nieuwe hobby beginnen betekent ook dat je een hele nieuwe ontwikkeling doormaakt. Muzikaal, maar ook mentaal. Je moet bijvoorbeeld niet meteen alles perfect willen doen… maar stap voor stap groeien in klank en techniek.

Ik wil heel graag nog verder komen op dit mooie instrument en dat gaat met Joan erbij zeker lukken!

Marianne, 59 jr.