Marieke Vos

Februari 2018:

 Drie  jaar geleden liep ik stage in Joan’s lespraktijk in het kader van mijn opleiding tot docerend musicus. Als docent in opleiding was ik onzeker en bang om fouten te maken.

Maar Joan gaf mij alle mogelijkheden om te leren en uit te proberen, waarmee het vertrouwen in mijzelf als docent groeide.

Ik heb altijd onthouden wat Joan zei tijdens die stage: “Vertrouw op je kennis. Geef ruimte maar ook richting.”. Het is mijn motto tijdens het lesgeven geworden. 


Twee jaar later vroeg ik Joan om mij te coachen. Ik stond vlak voor mijn techniekexamen fluit …..De druk was  zo hoog opgelopen, dat het verlammend werkte. Joan hield mij spiegels voor, stelde uitdagende vragen, gaf inzicht in negatieve denkpatronen en leerde mij op een andere manier en meer ontspannen manier te kijken naar fouten. Ik leerde zien, wat ik liever niet wilde zien, maar wel onder ogen moest durven komen om te kunnen groeien.

Joan is als coach recht door zee, eerlijk en confronterend, maar altijd op een respectvolle en persoonlijke manier, waardoor je het vertrouwen krijgt om dingen uit te proberen. In haar manier van coachen zie ik daarom ook de elementen ‘ruimte’ en ‘richting’ terug. Joan geeft je veel ruimte, maar houdt altijd de richting in de gaten zonder te sturen om zo het gestelde doel te bereiken.

Mijn diploma heb ik inmiddels op zak en wat heb ik ongelooflijk veel geleerd van zowel de stage als het coachingstraject. Marieke (fluitiste/docent fluit)